Søndag den 17. maj

Forårsstur til Slagelse

AFLYST PGA. CORONA SITUATIONEN

Vi skal i kloster. 2 guider viser os Slagelse Kloster, som i dag fungerer som beboelse. Det ligger ved Helligåndskirken i Slagelse. Den hører vi første gang om i 1372. I 1585 gav Frederik den 2. en fundats for det samlede hospital. I dag ledes klosteret af en bestyrelse bestående af biskoppen over Roskilde Stift, stiftamtmanden, politidirektøren i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og af kommunaldirektøren i Slagelse Kommune samt provsten.

Når vi har set klosteret, er der adgang til Fuglebjerg Kro, hvor kromor står klar med frokost bestående af 2 slags sild, fiskefilet, ribbensteg med rødkål og til sidst ost. Drikkevarerne klarer I selv.

Efter denne dejlige frokost går vi over i kirken, hvor præsten viser os Fuglebjerg Kirke og fortæller os dens historie. Så skal vi igen ud på en køretur, nemlig til Skovsgaard Mølle- og Bagerimuseum. Her bliver vi vist rundt i museet, og vi får eftermiddagskaffe med kage. Hvis det mod forventning bliver regnvejr, får vi kaffen i møllen. Derefter er turen slut, og det går igen mod Skibby og Frederikssund, hvor vi forventer at være ved 17-17:30 tiden.  

Turen koster 375 kr. pr. person, som betales i bussen eller via Mobile Pay til tlf. 24 20 17 19.

Bussen starter i Frederikssund, Servicegaden bag Fakta kl. 9:00. Derfra kører vi til Røgerupvej i Skibby, hvorfra vi kører kl. 9:20.

Tilmelding efter først til mølle princippet senest den 3. maj:
Anette Schønwandt på tlf. 24 20 17 19 eller
anette.schoenwandt@gmail.com
Orla Hansen på tlf. 24 64 73 31 eller orla.hansen@post4.tele.dk
Inge Birthe Jensen på tlf. 28 42 52 11 eller ingebirth@kabelmail.dk