Søndag den 15. oktober 2023

Efterårstur til Fyn

Så er det igen blevet tid for udflugt med de historiske foreninger i Frederikssund og Skibby. Denne gang har vi i udflugtsudvalget besluttet, at vi skal til Fyn. Det er en lang tur, men forhåbentlig bliver det en spændende og interessant tur.

Vi har afgang fra Servicegaden bag 365 i Frederikssund kl. 8:30. Vi er i Skibby kl. 8:50 og kører derefter mod Munkebo på Fyn. 

Når vi kommer til Munkebo, deler vi os i 2 hold. Det ene hold besøger Munkebo Miniby, som blev startet af en gruppe frivillige for at minde om den udvikling, som der har været fra et bonde- og fiskersamfund med 400 indbyggere, til en topmoderne industriby med 6000 indbyggere. I minibyen kommer vi til at høre om svenskekrigen 1659 og hvad den betød for Munkebo. Vi kommer også til at høre om Lindøværftet og hvad det betød for hele egnen omkring Munkebo.

Det andet hold vil fra Munkebo Bakke få en fortælling, der går helt tilbage til istiden. Vi mærker historiens vingesus, når vi hører vikingetiden, hvor stedet havde stor strategisk betydning. Fra Bakken er der en fin udsigt over det forgangne Lindøværft – den nuværende Odense havn. 

Mon vikingerne fra Roskilde Fjord også besøgte vikingerne fra Munkebo?

Efter ca. 1 times fortælling, bytter holdene, så vi alle kommer til at høre de spændende historier.

Når vi således er godt mættede med indtryk, kører vi til Hotel Nyborg Strand, hvor vi nyder en mindre frokostbuffet. Hvis nogen af jer har været på kursusophold på Nyborg Strand og der har fået deres frokostbuffet, så kan jeg berolige jer med, at den ikke bliver helt så bugnende.

På vejen hjem standser vi på en rasteplads og får kaffe, som chaufføren sørger for, og et stykke medbragt hjemmelavet kage.

Når kl. er ca. 18 er vi tilbage i Skibby og Frederikssund igen.

På vores udflugter har vi ofte vi været ude for at måtte skrive ventelister, det er et luksusproblem, men samtidig har vi oplevet at nogen har tilmeldt sig og derefter er udeblevet. Derfor er vi nød til at have sidste betalingsfrist søndag den 8. oktober. Herefter er betalingen bindende.

Prisen for hele turen inkl. frokost men uden drikkevarer er 425 kr. pr. person som betales på MobilePay 24201719 eller på konto 2670-0433903969.

Tilmelding senest den 6. oktober til:
Anette Schønwandt på tlf. 24201719 eller
anette.schoenwandt@gmail.com
Orla Hansen på tlf. 24647331 eller orla.hansen@post4.tele.dk
Inge Birthe Jensen på tlf. 28425211 eller ingebirthe@kabelmail.dk