Søndag den 10. oktober 2021

Efterårstur til Slagelse

Det er nu 1,5 år siden vi planlagde udflugt til Slagelse. Nu håber vi at kunne gennemføre turen, for vi trænger til at komme ud og se noget, og vi trænger til at se vore historiske venner!

Af hensyn til os selv og de steder vi skal besøge, skal der vises Coronapas før indstigning i bussen.

Vi skal i kloster. 2 guider vil vise os Slagelse Kloster som i dag fungerer som beboelse. Det ligger ved Helligåndskirken i Slagelse. Den hører vi første gang om i 1372. I 1585 gav Frederik den 2. en fundats for det samlede hospital. I dag ledes klosteret af en bestyrelse bestående af biskoppen over Roskilde Stift, stiftamtmanden, politidirektøren i Sydsjællands og Lolland-Falsters politi og af kommunaldirektøren i Slagelse Kommune samt provsten.

Når vi har set klosteret, er der afgang til Fuglebjerg Kro, hvor kromor står klar med frokost bestående af 2 slags sild, fiskefilet, ribbenssteg med rødkål og til sidst ost. Drikkevarerne klarer I selv.Efter denne dejlige frokost, håber vi at vi kan komme over i kirken, hvor præsten viser os Fuglebjerg Kirke og fortæller dens historie.  

Så skal vi igen ud på en køretur, nemlig til Skovsgaard Mølle- og Bagerimuseum. Her bliver vi vist rundt i museet og vi får eftermiddagskaffe med kage. Hvis det mod forventning bliver regnvejr, får vi kaffen i møllen.

Derefter er turen slut og det går igen mod Skibby og Frederikssund, hvor vi forventer at være tilbage ved 17-17.30 tiden.

Vi starter i Frederikssund, Servicegaden bag Fakta kl. 9.00. Derfra kører vi til Røgerupvej i Skibby, hvorfra vi kører kl. 9.20.

Turen koster 375 kr. pr. person som betales i bussen eller på Mobile Pay 24201719.

Tilmelding efter ”først til mølle princippet” senest den 1. oktober til: 

Anette Schønwandt på tlf. 24 20 17 19 eller på anette.schoenwandt@gmail.com
Orla Hansen på tlf. 24 64 73 31 eller på orla.hansen@post4.tele.dk
Inge Birthe Jensen på tlf. 28 42 52 11 eller på ingebirthe@kabelmail.dk

Vi håber at se jer alle og husk coronapas.