Søndag den 20. oktober 2019

Efterårstur til Gilleleje

Så er det tid til endnu en udflugt med de historiske foreninger fra Skibby og Frederikssund. Denne gang skal vi til Gilleleje.

Vi starter dog med at besøge Horserødlejrens Museum. Her fortæller tidligere fængselsbetjent Torben Gulnov historien om Horserødlejren, hvorfor den blev bygget i 1917 til udveksling af fanger fra de krigsførende lande i 1. verdenskrig, og hvordan lejren siden blev svagbørnskoloni, interneringslejr for jøder og kommunister under 2. verdenskrig, til det lejren er i dag. Vi lover at tælle alle i bussen, så vi er sikre på at alle kommer ud igen.

Efter Torben Gulnovs interessante fortælling, skal vi til Fyrkroen i Gilleleje. Her får vi god dansk søndagssteg og kaffe med æblekage til dessert. Drikkevarer til maden er for egen regning.

Når vi er godt mætte, men forhåbentlig ikke trætte, skal vi på byvandring i Gilleleje. Her vil vi bl.a. få historien om jøderne som blev sejlet over sundet, og hvem de modige hjælpere var, som trodsede mørket og bølgerne for at hjælpe så mange som muligt i sikkerhed på svensk jord.

Turen koster 375 kr. pr. person, som betales i bussen eller via Mobile Pay til tlf. 24 20 17 19.

Bussen starter på Røgerupvej i Skibby kl. 9.00, derefter kører vi fra Servicegaden bag Fakta i Frederikssund kl. 9.30.

Tilmelding senest den 11. oktober til:
Anette Schønwandt på tlf. 24 20 17 19 eller anette.schoenwandt@gmail.com
Orla Hansen på tlf. 24 64 73 31 eller orla.hansen@post4.tele.dk
Inge Birthe Jensen på tlf. 28 42 52 11 eller ingebirth@kabelmail.dk