Søndag den 8. oktober 2017

Efterårstur til Helsingør

Så er det igen tid til udflugt med de historiske venner fra Frederikssund og Skibby.

Turen går til Helsingør, hvor vi starter med at få en rundvisning i Karmeliterklosteret og Sct. Mariæ Kirke.

Vor Frue Karmeliterkloster blev grundlagt i 1430, da Erik af Pommern inviterede karmelitermunkene, de såkaldte hvidebrødre, til Helsingør. Man påbegyndte opførelsen af klosteret kort efter, og efter en brand i byggeperioden omkring 1450, stod klosteret færdigbygget i sin nuværende skillese omkring år 1500. Efter reformationen blev klosteret i 1541 omdannet til hospital og alderdomshjem. Desunden har klosteret huset Helsingørs latinskole og har i 1800-tallet fungeret som alderdomshjem for værdigt trængende. Siden 1991 har klosterbygningerne fungeret som administrationsbygning for Helsingør stiftsøvrighed og mødelokaler for Sct. Mariæ Sogn.

Vi skal bl.a. se Lazarussalen, Laxmandssalen, Musiksalen og Koneloftet.

Når vi har set klosteret og domkirken, er det tid til lidt frokost. Den indtager vi på Borgerkrogen i Strandgade. Her venter 3 stykker smørebrød og 1 vand/øl/glas vin. Vi afslutter frokosten med en kop kaffe/te og et stykke kringle.

Derefter skal vi på byvandring i Helsingør. Helsingør blev grundlagt i 1200-tallet og havde sin storhedstid fra 1400-tallet op til midten af 1800-tallet, hvor indtægterne fra sundtolden skabte udvikling og rigdom i byen. På turen ser vi nogle af de mange velbevarede huse bl.a. sundtoldskarréen, Lübeckerhusene og byens ældste bygning domkirken. Undervejs kigger vi også ind i nogle af de skønne baggårde, går på toppede brosten i Gl. Færgestræde og besøger kvarteret med de små knejper, hvor søfolk og de letlevende damer engang holdt til.

Varighed på byvandringen er cirka halvanden time.

 

Praktisk information:

Bussen kører fra Røgerupvej i Skibby kl. 9:30 samt fra Servicegaden i Frederikssund kl. 10:00.

Vi forventer at være hjemme kl. 17 i Frederikssund samt kl. 17:30 i Skibby.

Turen koster kr. 375,- pr, person. Der betales i bussen.

Tilmelding senest den 23. september til: